Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Για την αγάπη, την υγεία, τις σχέσεις, τη ζωή.

"Υπάρχει γύρω μας ένας μηχανισμός «υποκλοπής» του χρόνου μας με άχρηστη, φλύαρη πληροφόρηση, με ανούσια κουτσομπολιά και άσκοπο κουβεντολόι που έχει ως αποτέλεσμα να μας απομακρύνει από την εσωτερική μας πραγματικότητα, από τον κόσμο του βάθους μας.
Όλα αυτά μας προτρέπουν συνεχώς να έχουμε : ιδιότητες, ποιότητες, ποσότητες, υλικά αγαθά, πράγματα που μπορούν να μετρηθούν και να επιδειχθούν για να μας δώσουν αξία, να τονώσουν το εγώ μας. Αντί απλώς να έχουμε, ας αποφασίσουμε να είμαστε.

Την ενέργεια που δεχόμαστε από τον ήλιο και τους πλανήτες ας τη δεχτούμε σαν Αγάπη, γιατί είναι αγάπη του Θεού για τη δημιουργία Του.

Ας αφήσουμε την πληροφορία, το νήμα της ζωής, να μπει στο μυαλό μας, χωρίς να το κουράζουμε, χωρίς να καταβάλλουμε τον εαυτό μας με συνεχείς και αδιέξοδες σκέψεις, εμποδίζοντας τελικά την ισορροπημένη λειτουργία του οργανισμού μας.
Να μην αφήνουμε κυρίως κακές, και αγχωτικές σκέψεις να εμποδίζουν την Αγάπη που έχει κατεύθυνση σε εμάς να μπει μέσα μας."

Απόσπασμα από το βιβλίο : Άνοιγμα Αγάπης, Πορεία Ζωής

3 σχόλια:

  1. . Μέρος από το μεγαλείο τού ανθρώπου πηγάζει από την εντύπωσή του οτι είναι αθάνατος. Μέρος τής δυστυχίας του είναι οτι φέρεται σαν να είναι αθάνατος.
    . Από το οτι δεν ζεί την καθημερινότητά του, μεταθέτοντας δράσεις του και πράξεις για την επόμενη μέρα, ή μήνα, ή χρόνο.

    . Που όμως δεν τον έχουμε !

    . Όλοι μας στην ζωή μόνοι πορευόμαστε τούς ξεχωριστούς δρόμους μας. Χωρίς καμμιά σύμβαση με τον Χρόνο ή τον Θάνατο.
    . Όμως όσο και να έχουμε ζήσει, όποιος κι αν είναι ο τελικός απολογισμός τής ζωής μας, μιά πρόταση θα υπάρχει σ’ αυτόν τον απολογισμό :
    . Δεν έζησα όσο θα ήθελα, δεν χάρηκα, δεν ταξίδεψα, δεν γνώρισα όσους τόπους και ανθρώπους ήθελα, δεν αγάπησα όσο είχα ανάγκη, δεν αγάπησα όσο μπορούσα, δεν έδωσα όση αγάπη είχα !

    . Το βιβλίο αυτό δείχνει ένα δρόμο, δείχνει ΤΟΝ δρόμο να μην υπάρξει αυτό το παράπονο ! Λέει :

    . ΜΙΑ μέρα μόνο συνειδητής Ζωής, ΜΙΑ μόνο μέρα Ζωής με Άνοιγμα Αγάπης, μια μέρα που θα είμαστε αντί να έχουμε, φτάνει να δικαιολογήσει το πέρασμά μας από αυτήν την ζωή.

    . Είναι ένα μήνυμα που ταράζει συθέμελα κατεστημένες γνώσεις, βεβαιότητες, και στερεότυπα αιώνων !

    . Και μένει ένα ερώτημα : είμαστε άξιοι να ακούσουμε και να καταλάβουμε αυτό το μήνυμα ; είμαστε άξιοι να αξιοποιήσουμε με την Αγάπη το δώρο τής ζωής που μάς χαρίσθηκε και εμείς το έχουμε ακουμπήσει σε ένα ράφι για να το χρησιμοποιήσουμε ...αργότερα ;

    . Ένα είναι βέβαιο. Το χτές πέρασε, και ΔΕΝ υπάρχει αργότερα ! η κατάληλη στιγμή είναι ΣΗΜΕΡΑ !

    Υ.Γ. Και ακόμη κάτι : Ποτέ κανείς δεν είπε με αυτό τον άμεσο τρόπο, αυτή την Αλήθεια στην ανθρωπότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί φόβος; Όταν είμαστε μαζί, είμαστε δυνατοί, πιο δυνατοί από τον κόσμο, πιο δυνατοί από τους θεούς. Ξέρεις, ζούσε πάνω στη γη ένα γένος από υπάρξεις αυτοτελείς: ο καθένας αρκούσε στον εαυτό του και μπορούσε να γνωρίσει μόνος και τη βαθύτερη ακόμη ένωση του έρωτα. Όμως ήταν δυνατοί, τόσο δυνατοί, που θέλησαν να γκρεμίσουν τον ουρανό. Ο Δίας τους φοβήθηκε και τους χώρισε στα δυο, έτσι που από το ένα μέρος βγήκε ένας άντρας κι από τ' άλλο μια γυναίκα. Όταν συμβαίνει πάλι να συνευρεθούν, η ένωση τους είναι δυνατότερη από το Δία. Και δεν είναι πια δυνατός σαν Ένας αλλά πιο δυνατοί, γιατί του έρωτα η ένωση τους δυναμώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. …..Υπάρχει γύρω μας ένας μηχανισμός «υποκλοπής» του χρόνου μας με άχρηστη, φλύαρη πληροφόρηση, με ανούσια κουτσομπολιά και άσκοπο κουβεντολόι που έχει ως αποτέλεσμα να μας απομακρύνει από την εσωτερική μας πραγματικότητα, από τον κόσμο του βάθους μας…..

    Νομίζω ότι είναι πλέον δεδομένο πως έχουμε απομακρυνθεί από την εσωτερική μας πραγματικότητα «..από τον κόσμο του βάθους μας..» όπως λέει και ο Γιώργος. Ωστόσο πιστεύω πως δεν είναι αργά να ασχοληθούμε με τους εαυτούς μας.

    Πιστεύω ότι κατανοώντας τον εαυτό μας θα μας είναι ευκολότερο να κατανοήσουμε και τα όσα γίνονται γύρο μας ή ακόμα και δίπλα μας.

    Μη ξεχνάμε ότι σε καθημερινή φάση δεν δίνουμε καμία απολύτως σημασία σε όμορφα και απλά πράγματα που μας περιστοιχίζουν. Ένα από αυτά θεωρώ πως είναι και το ότι απλά ΖΟΥΜΕ…!

    ΑπάντησηΔιαγραφή